Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

seen

Utflyktsmål

Det finns många olika aktiviteter att se och uppleva i vår närhet. Här nedan har vi länkat till några som vi varmt rekommenderar.

Risten–Lakviks järnväg

En museijärnväg med spårvidd 600 mm som utgår från Lakvik, beläget mellan Åtvidaberg och Björsäter. Vid järnvägen finns rullande materiel från trafik- och industribanor. I samlingarna finns två ånglok, ett tryckluftdrivet lok, olika större och mindre motorlok samt två av Sveriges äldsta personvagnar från den järnväg som byggdes 1856-57 mellan Bersbo och Åtvidaberg.

Sommartid, från slutet av juni till början av augusti, anordnas trafikdagar på helgerna. Då körs persontrafik på banan, det finns möjlighet att hyra dressin och kaféet är öppet. 

Flygvapenmuseet – Linköping

Flygvapenmuseet i Linköping är ett tekniskt och kulturhistoriskt museum med utställningar om militärflygets utveckling från tidigt 1900-tal fram till idag. Fri entré för alla. Cirka 5 mil från Yxnerum.
Besök flygvapenmuseet

Äventyrsbadet – Norrköping

På Äventyrsbadet i Norrköping finns något för hela familjen. Här kan du gå på gym, relax eller bada i inomhus-, utomhus- och äventyrsbadet. Cirka 4,5 mil från Yxnerum.
Besök centralbadet

Smultronstället – Söderköping

Smultronstället i Söderköping är ett paradis för alla glassälskare. I glassrestaurangen kan du beställa de mest fantastiska glassarna. Öppet under sommarhalvåret. Cirka 3 mil från Yxnerum.
Besök smultronstället

Kolmården – Norrköping

Kolmårdens djurpark har öppet för traditionella djurparksbesök under sommaren från maj till oktober, samt under skollov. Vill du komma djuren lite närmare och lära dig lite mer om ett speciellt djur kan du boka ett specialarrangemang som kallas Vilda möten. Cirka 7 mil från Yxnerum.
http://www.kolmarden.com/

Astrid Lindgrens värld – Vimmerby

I Astrid Lindgrens värld möter du Astrids kända figurer som Pippi Långstrump, Bröderna Lejonhjärta, Emil i Lönneberga, Karlsson på taket, Madicken, Ronja Röverdotter och Rasmus på luffen. Öppet under hela sommarsäsongen. Cirka 13 mil från Yxnerum.
http://www.alv.se

Klädhuset i Falerum

Klädhuset i Falerum  cirka 2 mil från Yxnerum hittar du ett stort sortiment av märkeskläder och skor till hela familjen med minst 20% rabatt och upp till minst 50% rabatt på utvalda varor. Vi är inte en Outlet på vanligt vis då vi jobbar med att köpa in dom senaste kollektionerna inom kläder och skor samt erbjuda det till lägre pris. På utvalda varor kan rabatten bli ännu mer. I våra 1000 kvm lokaler finns ett utbud som passar alla och det finns en stor gratis parkering. Närliggande vår verksamhet finns även café, restaurang, butiker inom konst & interiör och möbler m m. 

http://www.kladhuset.se/

Avstånd ifrån Yxnerum

Ungefärligt avstånd ifrån Yxnerum

Share this page with a friend!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn