Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

seen

Platsen för löftet

Platsen för löftet

Att gifta sig i kyrkan är romantiskt och alldeles underbart. Yxnerums kyrka är vackert belägen mitt i byn. Kyrkan, som är byggd 1802, bjuder på en varm inbjudande atmosfär. Här finns alla möjligheter till en drömvigsel … Kyrkan ligger på bekvämt gångavstånd på detta natursköna stycke jord mitt i Östergötland.

Kyrkan är byggd enligt dåtidens tradition som en lång lada med plast för socknens befolkning. Här ryms 300 personer varav 70 på läktaren.

Yxnerums äldsta kyrka från 1200-talet låg på samma plats som den nuvarande. Då den ansågs för liten revs den för att ge plats åt den kyrka som står här idag. Till en början hade den nybyggda kyrkan inget kyrktorn. Klockorna placerades i stället i den litet originella klockstapeln på kullen intill kyrkan och flyttades över först 1928 till det då färdigställda tornet. Detta tillkom genom en generös donation från fyra ogifta syskon Andersson i Långserums by. Till tornet användes det tegel, som ingått i fabriksskorstenen vid massafabriken i Borkhult – ett gott exempel på återanvändning.

​ »

Share this page with a friend!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn